Ciuperci cu smântână şi usturoi. O reţetă simplă şi delicioasă.

ciuperci smantana usturoi jpeg

Această reţetă simplă şi delicioasă de ciuperci cu smântână şi usturoi este foarte uşor de preparat pentru ocazii speciale sau nu.

Ingrediente a reţetei de ciuperci cu smântână şi usturoi

300 g ciuperci 150 g smântână 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 lingură făină 1 lingură ulei cimbru pătrunjel sare piper

Mod de preparare a reţetei de ciuperci cu smântână şi usturoi

Încălzeşti uleiul şi pui ceapa tăiată julien, laşi până aceasta se căleşte şi pui cimbrul. Mai laşi aproape 5 minute şi adaugi ciupercile tăiate feliuţe. Torni un pahar de apă peste ele.

Amesteci într-un castron smântâna cu făina (evită formarea cocoloaşelor). Când ciupercile sunt aproape gata, iei câte puţin din zeamă lăsată de ele şi torni peste smântână şi făină şi amesteci. După aceea torni compoziţia cu smântână peste ciuperci amestecând încontinuu. Potriveşti de sare şi piper.

La final adaugi usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat mărunt. Poţi servi pe felii de pâine.

Daca aveti observatii privind aceasta reteta de ciuperci cu smântână şi usturoi, va rugam sa le faceti al rubrica de comentarii de mai jos

sursa foto: http://girlsguidetobutter.com