Ciuperci umplute, cu topping crocant din pesmet

1 shutterstock 1726387609 jpg jpeg

Ciupercile se găsesc proaspete în orice sezon şi sunt o sursă foarte bună de proteine de origine vegetală. Încearcă acest preparat de inspiraţie italiană şi vei avea rapid un antreu sau o garnitură delicioasă.

Ingrediente

15 ciuperci champignon medii

1 legătură ceapă verde

150 g cremă de brânză

50 g parmezan ras

1 lingură unt

2 linguri ulei

50 g pesmet

sare

piper

pătrunjel verde, pentru decor

Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşul, le speli şi le laşi la scurs. Presari un praf de sare în fiecare pălărie. Tai mărunt ceapa verde şi o sotezi 2 minute în unt, apoi adaugi picioruşele tocate. Căleşti până ce scade toată zeama şi dai deoparte la răcorit.

Transferi legumele într-un castron, adaugi crema de brânză, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi. Umpli pălăriile ciupercilor cu acest amestec.

Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi pesmetul şi îl ţii la foc mediu, 2-3 minute, amestecând constant, să nu se ardă. Când e rumenit, îl dai deoparte, îl laşi la răcorit, pui parmezanul ras şi amesteci. Presari o linguriţă din acest amestec peste ciuperci, le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor, la 190 °C, 20-25 de minute. Le serveşti calde, ornate cu pătrunjel tocat.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg