Clătite cu bacon, rucola şi smântână
Acest tip de reţetă este ideală pentru zilele când doreşti un preparat delicios şi uşor de realizat.
Ingrediente
300 g făină de secară
200 ml lapte
3 ouă mari
25 g unt topit
1 praf sare
1 şi 1/2 linguriţe praf de copt
ulei pentru prăjit
10 felii bacon proaspăt
100 g salată rucola
150 g smântână, pentru servit
Într-un castron, amesteci făina, pudra de copt şi praful de sare. Faci o gaură în amestecul de mai sus, şi spargi ouăle, untul şi laptele. Amesteci cu ajutorul unui mixer de mână.
Pui o tigaie antiaderentă la foc potrivit pe aragaz şi torni uleiul pentru prăjit. Torni compoziţia în tigaie în straturi cât mai subţiri. Coci fiecare parte a clătitei câte 1 minut. Repeţi procesul până rămâi fără compoziţie.
Aşezi toate clătitele una peste alta într-o farfurie încăpătoare. Apoi, pornind de la ultima către prima, adaugi pe rând feliile de bacon proaspăt şi salata rucola şi rulezi. Pui smânâna într-un vas separat şi serveşti clătitele calde.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 15.0px}
Încearcă şi alte reţete delicioase dând click pe imaginile de mai jos.
Reţeta #1: Clătite cu somon şi castravete
Reţeta #2: Clătite din mălai: reţetă Cosmin Tudoran
Reţeta #3: Clătite cu sos de iaurt
Foto: Shutterstock
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}