Clătite cu brânză de vaci şi smântână la cuptor

clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor jpeg

Cine nu adoră clătitele? Sunt foarte uşor de făcut, sunt delicioase, pot fi umplute cu orice îţi place sau orice ai în casă. Poţi face clătite umplute cu tot felul de ingrediente, astfel poţi obţine clătite ca aperitiv sau clătite ca desert. Astăzi vorbim de clătite cu brânză de vaci şi smântână la cuptor, o reţetă foarte gustoasă.

Un desert bun şi gata oricând. Nu ai nevoie de ingrediente speciale şi merge perfect cu brânză şi smântână proaspete de vaci.

Ingrediente Clătite cu brânză de vaci şi smântână la cuptor:

Pentru alaut clătite:

- 12 linguri de făină

- apă / apă minerală / lapte 1 cană jumătate sau cât să fie o compoziţie smântânoasă

- 2 ouă

Pentru crema de brânză de vaci:

- 500 de grame de brânză de vaci proaspătă

- 2 ouă potrivite

- 6 linguri de zahăr

- 2 plicuri de zahăr vanilat

- stafide

Pentru ornat:

- 250 de grame de smântână

- 4 linguri de zahăr

- 2 plicuri de zahăr vanilat

Mod de preparare Clătite cu brânză de vaci şi smântână la cuptor:

Aluatul pentru clătite se face amestecând bine ingredientele. Se poate pune zahăr sau scorţişoară sau ce mai vreţi, în funcţie de gusturi. Se prăjesc cu atenţie în tigaie de teflon unsă cu ulei. Se pot face şi fără ulei dacă nu se prind. Ar trebui să iasă cam 8 bucăţi.

Crema de brânză se prepară amestecând ingredientele. Stafidele se pot ţine înainte în rom sau lichior, asta pentru cine doreşteo aromă specială la clătite. Merg puse şi simple, ies la fel de bune. Se amestecă bine până se face o pastă omogenă.

Se adaugă cam 2-3 linguri de umplutură la fiecare clătită, care nu se rulează normal. Se împătureşte în patru sau se rulează foarte larg şi se prind marginile. Apoi se pun în tavă sau într-un vas de jenna şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute. Ideal este ca clătitele să fie aşezate uşor una peste alta sau foarte apropiate. Smântâna se freacă bine cu zahărul tos şi cel vanilat. Dacă este prea gros se mai pune puţin lapte. Se pune peste clătite şi se bagă tava în cuptor. Se servesc calde. Sunt un deliciu, spor la treabă şi poftă bună!