Clătite umplute cu legume şi cremă de brânză
Delicioasele clătite sunt un desert uşor, dar varianta lor sărată poate constitui oricând un mic dejun săţios sau chiar un prânz. Umplute cu legume şi gratinate la cuptor, aceste clătite sunt opţiunea perfectă când te-ai plictisit de cele clasice.;
- Porții: 10
- Timp total: 1 h
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: antreuri, clătite
Ingrediente
10 clătite
200 g cremă brânză
2 linguri parmezan ras
1 legătură ceapă verde
1 ceapă roşie
½ de ardei gras roşu
1 dovlecel
1 vânătă
200 g ciuperci champignon
4 linguri ulei de măsline
1 lingură mărar tocat
1inguriţă sare
½ linguriţă piper negru măcinat
Mod de preparare
Toci ceapa verde şi pe cea roşie şi tai cubuleţe toate celelalte legume. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă şi sotezi câteva minute legumele. Asezonezi cu sare şi piper, apoi le laşi să se răcească.
Amesteci crema de brânză cu parmezanul, apoi încorporezi legumele călite şi mărarul tocat.
Umpli clătitele şi de lai la cuptorul preîncălzit 15 minute, la 180° C. Le serveşti calde