Cornuri calde și pufoase făcute în casă. În variantă sărată și dulce

Fie că le prepari pentru micul dejun sau pentru o gustare, aceste cornuri pufoase sunt deosebit de gustoase. Le poți face cu umplutură sărată sau dulce, căci sunt potrivite pentru toate gusturile. Orice variantă preferi, cu greu te poți opri doar la unul. Încearcă această rețetă și nu vei regreta!

cornuri pufoase shutterstock 1835704870 jpg

Poți umple cornurile cu umplutură dulce sau sărată FOTO Shutterstock

Cornuri pufoase

Ingrediente

Pentru aluat:

200 ml lapte

3 ouă

25 g drojdie proaspătă

50 g zahăr

450-500 g făină

80 g unt

½ linguriță sare

1 ou, pentru uns

Pentru umplutura sărată:

200 g cașcaval

150 g șuncă de Praga

Pentru umplutura dulce:

350 g cremă de ciocolată

sau 350 g gem, după preferință

Dizolvi drojdia în 100 ml de lapte călduţ, în care ai adăugat o linguriţă cu zahăr și 50 g de făină. Laşi maiaua să dospească aproximativ 20 de minute, într-un loc cald.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă. Separat, mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr și sarea până ce capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi maiua, restul de lapte și amesteci. Încorporezi cu mişcări uşoare albuşurile, pui treptat făina rămasă, torni untul topit și răcit şi frămânţi 10 minute. Poți face acest lucru și cu ajutorul mixerului planetar, folosind cârligul pentru aluat. Transferi aluatul într-un bol curat, uns cu puțin ulei. Acoperi vasul cu un prosop şi laşi aluatul să crească aproximativ 90 de minute, până ce îşi dublează volumul. Sau poți lăsa aluatul la dospit la frigider, peste noapte, iar a doua zi coci cornurile pentru micul dejun.

Împarți aluatul în 3 bile și întinzi foi cu diametrul de 25-26 de cm. Dacă le dorești în variantă sărată, presari cașcavalul ras și șunca de Praga tăiată cubulețe. Dacă preferi varianta dulce, le ungi cu un strat subțire de gem sau cremă de ciocolată, Tai fiecare foaie în 6-8 triunghiuri și rulezi de la bază spre vârf.

Aranjezi cornurile în tăvi cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și le lași la crescut încă 45 de minute. Le coci 25-30 de minute, la 180 °C, până când devin rumene. Le servești calde sau reci.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg