Coroniţă din coastă de porc cu cartofi şi caşcaval

1 812a6405 jpg jpeg

Carne condimentată şi fragedă, cartofi rumeniţi, brânză care se topeşte: nu ai cum să dai greş cu această combinaţie apetisantă. E masa perfectă într-o zi friguroasă de iarnă!

Ingrediente

  • 1 kg coastă porc (bucată întreagă)
  • 1 linguriţă seminţe coriandru
  • 1 linguriţă ceapă granulată
  • 1 linguriţă usturoi granulat
  • 1 linguriţă sare

Penru garnitură

  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 100 g caşcaval
  • pătrunjel tocat, pentru decor

Pasul 1 

Speli bucata de coastă, o usuci cu prosoape de hârtie. Zdrobeşti într-un mojar seminţele de coriandru, apoi le amesteci cu sarea, ceapa granulată şi usturoiul granulat. Ungi coastele cu acest amestec, pe ambele părţi.

2 pas 00002 jpg jpeg

Pasul 2 

Faci o „coroniţă“ din coasta de porc şi prinzi capetele cu scobitori.

3 pas 00003 jpg jpeg

Pasul 3 

Speli cartofii, dar nu îi cureţi de coajă. Îi tai în jumătăţi, îi stropeşti cu uleiul de măsline, îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui „coroniţa“ într-o tavă şi aşezi cartofii în mijlocul ei. Dai la cuptor, la foc mediu, 1 oră şi 30 de minute.

4 pas 00006 jpg jpeg

Pasul 4 

Scoţi coroniţa şi presari caşcavalul ras. Mai dai la cuptor încă 10 minute. Decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat. 

5 pas 00007 jpg jpeg