Coroniţă din coastă de porc cu cartofi şi caşcaval

Carne condimentată şi fragedă, cartofi rumeniţi, brânză care se topeşte: nu ai cum să dai greş cu această combinaţie apetisantă. E masa perfectă într-o zi friguroasă de iarnă!
Ingrediente
- 1 kg coastă porc (bucată întreagă)
- 1 linguriţă seminţe coriandru
- 1 linguriţă ceapă granulată
- 1 linguriţă usturoi granulat
- 1 linguriţă sare
Penru garnitură
- 4 cartofi medii
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 100 g caşcaval
- pătrunjel tocat, pentru decor





Pasul 1
Speli bucata de coastă, o usuci cu prosoape de hârtie. Zdrobeşti într-un mojar seminţele de coriandru, apoi le amesteci cu sarea, ceapa granulată şi usturoiul granulat. Ungi coastele cu acest amestec, pe ambele părţi.

Pasul 2
Faci o „coroniţă“ din coasta de porc şi prinzi capetele cu scobitori.

Pasul 3
Speli cartofii, dar nu îi cureţi de coajă. Îi tai în jumătăţi, îi stropeşti cu uleiul de măsline, îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui „coroniţa“ într-o tavă şi aşezi cartofii în mijlocul ei. Dai la cuptor, la foc mediu, 1 oră şi 30 de minute.

Pasul 4
Scoţi coroniţa şi presari caşcavalul ras. Mai dai la cuptor încă 10 minute. Decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat.
