Cozonac cu gem de caise

1 shutterstock 1332060401 jpg jpeg

Un cozonac cu o umplutură uşoară şi revigorantă, pentru cei care preferă aromele fructelor. E ideal şi ca gustare, alături de o ceaşcă de ceai sau cafea.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 120 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 10 g coajă rasă de lămâie bio
  • 1 praf de sare
  • 250-300 g făină albă
  • 75 g făină de migdale
  • 1 ou, pentru uns

Pentru umplutură

300 g gem de caise

Combini laptele cu zahărul şi cu drojdia şi le amesteci 2-3 minute, până se dizolvă zahărul. Acoperi vasul cu un prosop şi-l laşi 5-10 minute până încep să se formeze bule de aer la suprafaţă. Adaugi uleiul, oul, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi începi să încorporezi treptat făina de migdale, apoi făina albă. Frămânţi până când obţii un aluat moale, dar care nu se prinde de degete. Îl acoperi cu un prosop şi-l ţii într-un loc cald până când îşi dublează volumul.

Întinzi o foaie dreptunghiulară de aproximativ 25x50 cm, pe care o ungi cu dulceaţa de caise. Rulezi strâns şi uneşti capetele astfel încât să obţii forma unui cerc. Tai din loc în loc cozonacul astfel încât să iasă straturile de umplutură la suprafaţă. Îl mai laşi să crească 15-20 de minute, îl ungi cu oul bătut şi-l pui într-o tavă tapetată. Îl coci la 180 °C, până se rumeneşte şi trece testul scobitorii.

FOTO: Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg