Cum faci pizza de casă cu blat pufos

1 pizza de casa jpg jpeg

Nimic nu se compară cu o pizza caldă, proaspăt scoasă din cuptor, însă e musai ca blatul să fie pufos. Dacă tânjeşti după un astfel de preparat îţi propunem să încerci această reţetă delicioasă.

- 400 de grame de făină

- 50 ml de lapte călduţ

- 50 ml de apă minerală

- trei linguri de ulei

- 250 de grame de măsline

- un ardei verde

- un ardei roşu

- două roşii

- 200 grame de mozarella

- 100 de grame de bacon afumat

- 2-3 fire de busuioc

- un cubuleţ de drojdie

- un ou

Alege un bol mare, pune făina cernută, iar în mijloc pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.

Amestecă uşor până se încorporează făina, iar apoi adaugă uleiul şi apa minerală şi frământă bine. Acoperă cu un prosop şi lasă la crescut timp de 30 de minute. Doar aşa vei obţine blatul pufos, extrem de delicios.

Între timp,  taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Decojeşte roşiile şi taie-le cubuleţe, iar apoi rade mozzarella.

Unge cu ulei o tavă de aragaz, întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. 

Las-o pentru 20-25 de minute, iar apoi serveşte-o cu sos dulce ori picant.

Poftă bună!



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg