Cum faci un desert sănătos pentru copii, după sfaturile nutriţioniştilor. În plus, e cu ciocolată!

1 shutterstock 381006184 jpg jpeg

Acest desert conţine unul dintre cele mai iubite ingrediente din lume: ciocolata. în plus, are o umplutură light, din cremă de brânză, ceea ce îl face şi gustos, şi sănătos. Iată ce poţi prepara pentru copiii tăi!

Obiceiurile alimentare sănătoase se formează încă din primii ani de viaţă şi este esenţial ca părinţii să le ofere celor mici o educaţie alimentară corectă, precum şi meniurile potrivite. Nutriţia echilibrată la orice vârstă este definită prin trei elemente fundamentale: varietate, aport caloric adecvat şi o distribuţie corectă a nutrienţilor în meniul zilnic. Acest lucru înseamnă că micuţii trebuie să consume, în fiecare zi, carbohodraţi buni, grăsimi sănătoase, proteine, fibre şi vitamine.

Însă, cu toţii ştim că cei mici sunt mari amatori de dulciuri, în special ciocolată. Acest desert pe care îl poţi prepara acasă, este potrivit pentru copii. Poţi alege o ciocolată amăruie, cu un conţinut mai mare de cacao şi mai mic de zahăr, precum şi o cremă de brânză light. Astfel, ştii exact ce consumă copilul tău.

Iată cum se prepară acest delicios desert cu ciocolată şi cremă de brânză.

Ingrediente

100 g cremă de brânză

250 g mascarpone

30 g zahăr pudră

100 g ciocolată albă

200 g ciocolată amăruie (55-60% cacao)

2 linguri ulei vegetal

Pentru decor:

1-2 mandarine

zahăr pudră

Topeşti ciocolata albă pe baie de apă şi o laşi la răcit până ajunge la temperatura camerei. Mixezi crema de brânză cu mascarpone şi zahărul pudră 2-3 minute, la viteză medie, apoi torni ciocolata şi omogenizezi. Dai la frigider.

Topeşti ciocolata cu lapte şi uleiul împreună, la foc mic, apoi laşi la răcorit. În forme individuale de silicon pentru brioşe (sau în formele dorite), pui 1-2 linguri de ciocolată topită, astfel încât să acopere toată suprafaţa interioară, apoi scurgi surplusul. Dai formele la congelator 15-20 de minute. Opreşti un sfert din crema de brânză, iar pe restul o pui în forme, peste ciocolata întărită. Torni un strat de ciocolată peste brânză, nivelezi şi dai din nou la congelator, o oră.

Scoţi desertul din forme, pui crema rămasă într-un poş şi decorezi. Dacă doreşti, presari zahăr pudră şi ornezi cu felii de mandarine. Păstrezi desertul la frigider până în momentul servirii.

FOTO Shutterstock