Cum pregăteşti cea mai bună ciulama de ciuperci de post. Pur şi simplu îţi vei linge degetele

Dacă eşti în căutarea unei reţete delicioase de post atunci trebuie să încerci să prepari ciulama de post, o mâncare savuroasă şi uşor de gătit.
Ai nevoie de:
- 700 de grame de ciuperci - o ceapă mare - doi morcovi - un păstârnac - două linguri de ulei - două linguri de făină - sare şi piper, după gust - mărar şi pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Curăţă bine ciupercile şi pune-le la fiert în apă cu sare. Scurge-le apoi şi pune-le din nou la fiert într-un litru şi jumătate de apă. Rând pe rând adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate bine.
Ulterior, când s-au fiert bine, condimentează cu sare şi lasă-le la rece.
Într-o tigaie, încinge uleiul şi căleşte făina timp de maximum două minute, până se îngălbeneşte uşor. Stinge cu supă strecurată şi adăugată în porţii mici şi amestecă pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. . Când devine de consistenţa smântânii se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.
Condimentează cu sare şi piper, dar şi cu verdeaţă şi serveşte-o caldă, cu mămăliguţă.
Poftă bună!