Cum prepari cea mai delicioasă supă de ceapă, după reţeta lui Nicolai Tand

3 shutterstock 256747912 jpg jpeg

Chef Nicolai Tand a tr─âit mul┼úi ani ├«n Fran┼úa, iar buc─ât─âria francez─â nu mai are secrete pentru el. El a ├«mp─ârt─â┼čit pentru cititorii Click! Poft─â bun─â! o re┼úet─â delicioas─â, reinterpretat─â ├«n stilul s─âu: sup─â de ceap─â.

Nicolai Tand a pornit de jos ┼či a plecat din ┼úar─â ├«nc─â de t├ón─âr, ├«n c─âutarea unei vie┼úi mai bune. Totu┼či, nu a uitat niciodat─â de unde a plecat, iube┼čte din suflet simplitatea ┼či Maramure┼čul ├«n care s-a n─âscut. 

Dup─â mul┼úi ani petrecu┼úi ├«n Paris, Nicolai Tand a revenit ├«n Rom├ónia ┼či a deschis unul dintre cele mai apreciate restaurante cu specific francez din Bucure┼čti. ÔÇ×Aplic─âm principiile buc─ât─âriei franceze: m├ónc─âruri rafinate, din ingrediente de foarte bun─â calitate, feluri clasice, preparate ├«n stilul prsonalÔÇť, spune Nicolai.

Gastronomia francez─â este at├ót de valoroas─â, ├«nc├ót a fost inclus─â ├«n patrimoniul UNESCO. Buc─ât─âria francez─â ├«┼či face sim┼úit─â influen┼úa ├«n gastronomia multor popoare. ├Än perioada interbelic─â, Rom├ónia a preluat preparate franceze, multe dintre ele reg─âsindu-se ┼či ast─âzi printre favoritele noastre.

Printre cele mai  cunoscute feluri de m├óncare din Fran┼úa, preparate azi ├«n ├«ntreaga lume, se num─âr─â sup─â de ceap─â, coco┼čel ├«n sos de vin, biftec tartar, ratatouille, crem─â de zah─âr ars, macarons.

Nicolai Tand a reinterpretat, în stilul propriu, o celebră reţetă tradiţională din Franţa, supa de ceapă, de data aceasta în varianta supă-cremă.

  • 400 g ceap─â alb─â
  • 400 g cartofi albi
  • 1 lingur─â ulei de m─âsline
  • 400 ml sup─â de pui sau de legume 
  • 100 ml sm├ónt├ón─â lichid─â (15% gr─âsime)
  • 50 g parmezan 
  • 150 g creve┼úi decortica┼úi
  • 4 foi sub┼úiri de pl─âcint─â 
  • 100 g emmentaler ras
  • ulei, pentru pr─âjit
  • sare, piper

Cure┼úi ceapa, o tai cubule┼úe ┼či o c─âle┼čti ├«n ulei, la foc mic, p├ón─â devine translucid─â. Adaugi cartofii t─âia┼úi cubule┼úe, continui s─â g─âte┼čti 5 minute, apoi torni supa ┼či fierbi ├«nc─â 25 de minute. La final, adaugi sm├ónt├óna, parmezanul ras, potrive┼čti gustul de sare ┼či piper ┼či pasezi supa cu un blender.

Tai foile de pl─âcint─â ├«n f├ó┼čii lungi, apoi ├«mpachetezi creve┼úii sp─âla┼úi ┼či usca┼úi, astfel ├«nc├ót s─â ob┼úii mici rulouri. ├Äi pr─âje┼čti ├«n ulei p├ón─â se rumenesc.

Pui supa ├«n farfurii, presari emmentaler ras ┼či o gratinezi 2-3 minute la cuptor. Serve┼čti cu creve┼úi ┼či o decorezi dup─â imagina┼úie. 

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Cl─âtite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet ra╚Ť─â fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg