Cum se prepară celebra pâine mediteraneeană

paine jpeg

Aromată cu ulei de măsline, pâinea meditareneeană este atât de bună încât o poţi mânca simplă, cât timp este caldă.

De ce ai nevoie pentru pâine

270 ml apă caldă

2 linguri miere

1 pachet drojdie uscată

12 linguri ulei de măsline

700 g făină

1 linguri sare

10-12 roşii cherry

½ ardei

50 g brânză feta

10 măsline, fără sâmburi

¼ ceapă roşie

pătrunjel

Cum se prepară pâinea

Combini apa cu drojdia şi mierea şi amesteci până când se omogenizează, apoi aştepţi 10 minute. Pui 4 linguri de ulei de măsline, apoi încorporezi făina şi sarea şi frămânţi până când obţii un aluat elastic. Dacă este prea moale, mai poţi adăuga făină.

Acoperi aluatul şi-l laşi să crească o oră. Ungi 2 forme rotunde cu ulei, împarţi aluatul în jumătate şi dai o formă rotunde pâinilor. Le aşezi în forme şi le laşi la crescut 30 de minute. Împungi aluatul din loc în loc cu degetul şi pui deasupra măslinele, roşiile, ardeiul tocat şi bucăţi de ceapă. Torni restul de ulei peste pâini, apoi le dai la cuptor până când se rumenesc. Le serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa https://acommonconnoisseur.com

https://acommonconnoisseur.com