Curry cu năut, cartofi şi spanac

1 shutterstock 1038827539 jpg jpeg

Dacă ai o dietă vegană, nu mănânci proteină animală sau ţii post, leguminoasele sunt alimente de bază, datorită conţinutului ridicat de proteine. Alături de fasolea uscată şi de linte, năutul este o leguminoasă plină de nutrienţi, săţios şi gustos. Mai ales într-un curry exotic şi condimentat.

Ingrediente

1 conservă năut (400 g)

3 cartofi medii

200 g spanac proaspăt sau congelat

400 ml lapte de cocos din conservă

1 ceapă albă

3-4 căţei de usturoi

1 linguriţă chimion pudră

1 linguriţă ghimbir ras

1 linguriţă turmeric

1 linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă fulgi chili, opţional

2-3 linguri ulei vegetal

sare

piper

Încingi uleiul într-un vas şi sotezi ceapa tăiată mărunt, la foc mediu, până devine translucidă. Adaugi usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, pudra de chimion, turmericul, coriandrul măcinat şi, dacă doreşti, fulgii de chili. Amesteci şi mai laşi pe foc 3-4 minute.

Adaugi cartofii tăiaţi cuburi, boabele de năut scurse bine de lichid şi laptele de cocos. Asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă 20 de minute la foc potrivit până ce cartofii s-au înmuiat. Adaugi spanacul spălat foarte bine şi mărunţit (sau decongelat şi scurs de lichid) şi mai laşi să fiarbă încă 5 minute. Serveşti preparatul cald, cu o garnitură de orez basmati şi cu lipie, şi îl decorezi după imaginaţie. 

FOTO Shutterstock