Dovlecei cu usturoi, gratinaţi. FOTO
Dovleceii sunt nelipsiţi din pieţe în aceste zile, un motiv numai bun pentru a prepara această reţetă de dovlecei cu usturoi, gratinaţi.
De ce ai nevoie pentru dovlecei cu usturoi, gratinaţi
4 dovlecei medii
1 lingură ulei
4-5 căţei de usturoi
cimbru
2 ouă
70 g smântână
200 g brânză feta
2 linguri parmezan
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
Cum se prepară dovleceii cu usturoi, gratinaţi
Dai drumul la cuptor. Tai capetele la dovlecei, apoi îi feliezi. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti usturoiul şi cimbrul nu mai mult de un minut. Adaugi feliile de dovlecei şi le rumeneşti aproximativ 4 minute, având grijă să le întorci. Sunt gata când feliile de dovlecei încep să se înmoaie.
Separat, baţi ouăle cu smântâna, adaugi brânza feta sfărâmată, parmezanul şi zeama de lămâie. Pui un strat de dovlecei într-o tavă, asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni o parte din compoziţia de brânză. Aşezi un alt strat de dovlecei, din nou asezonezi şi torni restul de compoziţie de brânză. Dai tava la cuptor până când se rumenesc dovleceii.