Dovlecei cu usturoi, gratinaţi. FOTO

dovlecei gratinati jpeg

Dovleceii sunt nelipsiţi din pieţe în aceste zile, un motiv numai bun pentru a prepara această reţetă de dovlecei cu usturoi, gratinaţi.

De ce ai nevoie pentru dovlecei cu usturoi, gratinaţi

4 dovlecei medii

1 lingură ulei

4-5 căţei de usturoi

cimbru

2 ouă

70 g smântână

200 g brânză feta

2 linguri parmezan

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Cum se prepară dovleceii cu usturoi, gratinaţi

Dai drumul la cuptor. Tai capetele la dovlecei, apoi îi feliezi. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti usturoiul şi cimbrul nu mai mult de un minut. Adaugi feliile de dovlecei şi le rumeneşti aproximativ 4 minute, având grijă să le întorci. Sunt gata când feliile de dovlecei încep să se înmoaie.

image

Separat, baţi ouăle cu smântâna, adaugi brânza feta sfărâmată, parmezanul şi zeama de lămâie. Pui un strat de dovlecei într-o tavă, asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi torni o parte din compoziţia de brânză. Aşezi un alt strat de dovlecei, din nou asezonezi şi torni restul de compoziţie de brânză. Dai tava la cuptor până când se rumenesc dovleceii.

image

Sursa http://www.kalynskitchen.com

http://www.kalynskitchen.com