Drob de miel, reţeta rapidă

Egg stuffed meatloaf + steps jpeg

Drobul de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind servit, în special, de Paşte. Creştinii ortodocşi au obiceiul de a sacrific a un miel care simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc.

Ingrediente ● 1 kg măruntaie de miel ● 3 ouă ● 3 ouă fierte ● 2 legături mărar ● 2 legături ceapă verde ● 1 legătură usturoi verde ● 2 foi de dafin ● sare ● piper ● boabe de piper ● boia de ardei

Fierbi măruntaiele în apă cu sare, boabe de piper, după gust şi foile de dafin. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ele, le scurgi şi le treci prin maşina de tocat. Le amesteci cu verdeţurile tocate, sare, piper, boia după gust şi ouăle crude.

Pui jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată, aşezi ouăle fierte descojite şi restul de compoziţie. Nivelezi şi dai drobul la cuptor, la foc mic, aproximativ o oră.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg