Flori de dovleac în aluat de clătite

Crocante şi uşor picante florile de dovleac sunt un aperitiv inedit. Dacă îţi plac dovleceii pane şi florile de dovleac în aluat de clătite vor fi pe gustul tău.
De ce ai nevoie pentru flori de dovleac pane
18 flori de dovleac
250 g brânză proaspătă
1 linguriţă boia de ardei iute
½ lămâie
1 praf de sare
4 linguri cu vârf de făină
240 ml apă rece
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară florile de dovleac pane
Speli florile, îndepărtezi pistilul din interior şi le aşezi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de apă. Mixezi brânza, bine scursă, cu zeama de lămâie, sarea şi pudra de ardei iute. Umpli florile cu cremă de brânză şi le închizi cât poţi de bine petalele.
Mixezi făina cu laptele până obţii un aluat fără cocoloaşe.
Încingi uleiul în tigaie, treci fiecare floare prin aluat, apoi le prăjeşti în ulei încins.