Flori de dovleac în aluat de clătite

flori pane jpeg

Crocante şi uşor picante florile de dovleac sunt un aperitiv inedit. Dacă îţi plac dovleceii pane şi florile de dovleac în aluat de clătite vor fi pe gustul tău.

De ce ai nevoie pentru flori de dovleac pane

18 flori de dovleac

250 g brânză proaspătă

1 linguriţă boia de ardei iute

½ lămâie

1 praf de sare

4 linguri cu vârf de făină

240 ml apă rece

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară florile de dovleac pane

Speli florile, îndepărtezi pistilul din interior şi le aşezi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de apă. Mixezi brânza, bine scursă, cu zeama de lămâie, sarea şi pudra de ardei iute. Umpli florile cu cremă de brânză şi le închizi cât poţi de bine petalele.

Mixezi făina cu laptele până obţii un aluat fără cocoloaşe.

Încingi uleiul în tigaie, treci fiecare floare prin aluat, apoi le prăjeşti în ulei încins.

Sursa https://www.insidetherustickitchen.com

https://www.insidetherustickitchen.com