Foitaj cu carne
Dificultate mică Preparare 45’ 12 porţii
1 pachet foitaj
500 g carne tocată de porc
500 g carne tocată de vită
6 linguri pesmet
cimbru
sare
piper
3-4 căţei de usturoi
1 ou
Mod de preparare:
Încingi cuptorul. Amesteci într-un bol carnea, pesmetul, usturoiul şi condimentele. Întinzi tajul, dezgheţat în prealabil. Iei din compoziţia de carne cât e necesar ca să rulezi şi să formezi un cârnat de la un capăt la altul al foii. Îl pui aproape de margine, astfel încât foaia să „îmbrace“ cârnatul. Continui aşa până ţi se termină compoziţia cu carne.
Porţionezi ruloul obţinut. Ungi cu apă capetele şi le lipeşti bine. Pateurile astfel formate le aşezi pe o tavă tapetată. Baţi oul şi ungi fiecare bucată. Le bagi la cuptor pentru 30 de minute sau până devin uşor arămii. Aceste foitaje cu carne le poţi servi calde sau reci.