FOTO Chiftele de orez (reţetă siciliană)

chiftele orez jpeg

Dacă nu ai fost niciodată în Sicilia, dar îţi doreşti foarte mult, poţi mai întâi să afli care sunt secretele bucătăriei tradiţionale din acest colţ de lume. Unul din aceste secrete este reţeta de chiftele de orez tradiţional siciliene. Nu e nimic complicat, ba din contră, totul este foarte simplu.

Ingrediente:

Pentru risotto: 3 linguri ulei de măsline 2 căni de orez (ar trebui să cumperi unul special pentru risotto şi de mai bună calitate) 115 ml vin alb 1 l supă de pui sare 1 ou

mozzarella, tăiată în bucăţele

sos marinara sau sos bolognese (opţional)

făină

2 ouă bătute

pesmet

Mod de preparare

Prepară risotto astfel: adaugă orezul într-o oală în care ai încins puţin ulei şi amestecă incontinuu timp de 1-2 minute. Adaugă repede vinul alb, dar tot în timp ce amesteci. Pe flacără medie spre mare, începe să torni din supa de pui, încet-încet, câte puţin, dar amesteci mereu până când ai consumat toată supa, iar orezul este al dente.

image

Gustă şi adaugă sare dacă vrei. Dă la o parte de pe foc şi lasă să se răcească. Adaugă un ou în risotto şi amestecă bine, apoi lasă la frigider pentru câteva ore, sau chiar peste noapte.

Pentru chiftele pui puţin orez în pumn iar în centru un cub de mozzarella şi, eventual, puţin sos. Strânge orezul în jurul umpluturii şi formează un guguloi. Apoi dă fiecare chiftea prin făină şi prin oul bătut.În final, dă-le prin pesmet.

image

Încinge ulei într-o cratiţă. Prăjeşte chiftelele în baie de ulei până devin arămii. Dacă serveşti imediat, prăjeşte pentru câteva minute, astfel că brânza se va topi în mijloc. Dacă vrei să le serveşti mai târziu, scoat-le imediat după ce au căpătat o culoare arămie. Apoi, înainte să le serveşti, le mai bagi în cuptor pentru 5-10 minute.

image

Scurge-le de ulei şi lasă-le pe un şervet absorbant pentru îndepărtarea excesului de ulei.

Sursa: christinascucina.com