FOTO Desert cu banane şi portocale

Un desert pe atât de gustos pe cât este de dimplu de făcut. Nu te poţi convinge de adevărul spuselor noastre decât dacă îl prepari urmând paşii recomandaţi de noi.
Ingrediente
1 ou 2 linguri cacao 1 cană apă minerală 1 pahar ulei 4 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1 cană făină 4 banane 2 portocale 500 ml smântână 5 linguri miere frunze de mentă
Mod de preparare
Cacaua se a m e s t e c ă cu făina, oul, apa m i n e r a l ă şi zahărul. Se adaugă uleiul, esenţa şi compoziţia se bate bine cu telul.

Într-un vas termorezistent sau într-o tavă mai mică unsă şi tapetată, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit circa 20-25 de minute. Se lasă la răcit, după care se taie
cubuleţe.

Smântâna se aşază într-un bol. Se pune mierea, se rade coaja de la o portocală şi se amestecă bine. Bananele se taie felii şi se stropesc cu puţină zeamă de portocală.

În pahare mai mari sau în cupe se aşază câteva cubuleţe de pandişpan, câteva felii de banane, se toarnă cremă de smântână şi se continuă încă o dată cu aceleaşi straturi. Se
ornează cu felii şi coajă de portocală şi cu mentă.

sursa foto: ImageFood