Friptură de vită cu ciuperci FOTO

friptura de vita cu ciuperci jpeg

Pregătită cum trebuie, carnea de viţel este suculentă şi fragedă şi se poate asocia cu multe garnituri, la mesele speciale. Lasă friptura câteva minute să se aşeze, înainte să o tai, pentru ca fibrele să se relaxeze. Friptura de viţel se taie felii, perpendicular pe fibră.

Ingrediente (4 porţii)

1 kg pulpă de vită 200 g slăninuţă afumată 400 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguri ulei 1 lingură boia ardei iute 1 lingură boia ardei dulce 200 g pastă tomate 250 ml vin sare piper

Mod de preparare

Tai cubuleţe slăninuţa afumată, iar jumătate din ea o pui la călit într-o oală cu ulei împreună cu ceapa tocată. Cureţi carnea de pieliţe, o legi cu aţă şi o pui în oală.

image

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust, torni vinul, adaugi boiaua, pasta de tomate şi pui peste oală un capac. Dai oala la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.

image

Căleşti într-o tigaie restul de slăninuţă, şi când este uşor rumenită pui ciupercile curăţate şi tăiate în patru. Scoţi oala de la cuptor şi strecori sosul.

image

Pui înapoi în oală carnea şi sosul, peste care adaugi ciupercile şi slăninuţa. Mai dai la cuptor 5 minute. Serveşti alături de cartofi copţi.

image