Friptură de vită cu clătite de cartofi FOTO

friptura de vita jpeg

Banala friptură de vită cu cartofi prăjiţi ori fierţi poate fi înlocuită cu această reţetă. Ne-a fost poftă de o combinaţie reuşită, aşa că am preparat această friptură de vită cu clătite de cartofi.

Friptură de vită cu clătite de cartofi - Ingrediente (3 porţii)

600 g muşchi vită 250 g ciuperci proaspete ulei pentru prăjit sare piper măcinat 300 ml supă de legume 4 cartofi 4 ouă

Friptură de vită cu clătite de cartofi - Mod de preparare

Speli muşchiul şi-l usuci cu prosoape absorbante. Îl tai în trei bucăţi, le baţi puţin cu ciocanul de şniţele şi le condimentezi cu sare şi piper. Le prăjeşti în trei linguri de ulei pe ambele părţi, le scoţi şi le ţii calde.

image

Speli ciupercile şi le tai sferturi. În grăsimea în care s-au prăjit bucăţile de carne, pui ciupercile la călit. După câteva minute, adaugi supa şi mai laşi 10-15 minute să fiarbă, până scade lichidul.

image

Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi-i dai pe răzătoarea mare într‑un castron. Condimentezi cu sare şi-i laşi 10 minute, după care-i scurgi de zeama lăsată.

image

Cartofii îi condi­mentezi cu piper, adaugi ouăle şi amesteci bine. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi cu o lingură pui clătitele de cartofi. Le prăjeşti bine pe ambele părţi. Le serveşti împreună cu friptura de viţel şi cu ciupercile.

image