Friptură de vită la grătar cu cartofi în sos de muştar. Reţeta cea mai simplă

friptura de vita la gratar cu cartofi in sos de mustar jpeg

A venit rândul unei reţete simple de friptură de vită la grătar cu cartofi în sos de muştar. Dacă vrei, poţi înlocui carnea de vită cu cea de porc, de pui ori de curcan. Ar fi bine, totuşi, să evuiţi peştele pentru că nu se prea potriveşte cu acest timp de sos. Dar îl puteţi adapta.

Friptură de vită la grătar cu cartofi în sos de muştar - Ingrediente

600 g cartofi mici, roşii, tăiaţi pe jumătate 1/4 cană chives tocat, şi pentru garnitură 1 lingură muştar 1 lingură oţet de mere 3 linguri ulei de măsline sare piper 600 g fripturi de vită 1 linguriţă coariandru pisat

Friptură de vită la grătar cu cartofi în sos de muştar - Mod de preparare

Cureţi şi fierbi cartofii în apă cu puţină sare, dar ai grijă să nu se sfărâme. Scurgi şi îi tranferi într-o oală mai mare. Îi amesteci cu chives, muştar, oţet şi o lingură de ulei. Asezonezi cu sare şi piper.

cartofii

Între timp, prepari friptura. Încingi restul de ulei într-o tigaie-grill, la flacără medie. Asezonezi friptura cu coriandru, sare şi piper. Laşi pe foc, întorci o dată, după 3-4 minute şi laşi la fel şi pe partea cealaltă. Pui pe un fund de lemn şi laşi să se odihnească 5 minute, apoi feliezi. Serveşti cu cartofi şi garniseşti cu chives.

sursa: wwww.delish.com

Friptură de porc la tavă cu cartofi

Friptură de porc la tavă cu cartofi

Friptura perfectă de vită

Friptura perfectă de vită

Friptură cu lapte bătut, coriandru şi garnitură de salată verde

Friptură cu lapte bătut, coriandru şi garnitură de salată verde

Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin

Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin