Ghiveci călugăresc
O mâncărică perfectă pentru post, săţioasă şi plină de vitamine şi nutrienţi. Un ghiveci de legume este perfect pentru zilele în care te abţii de la carne. Unde mai pui că este uşor de făcut şi îl poţi servi cu o mămăliguţă fierbinte?;
- Porții: 4
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 de min
- Categorie: fel principal, de post
Ingrediente
2-3 cepe
2 roşii
1 ardei gras roşu
200 g fasole verde
4 cartofi
1 dovlecel
½ vânătă
sare
1 morcov
200 ml suc de roşii
200 ml apă
1 foaie de dafin
boabe de piper
piper
mărar
Mod de preparare
Feliezi vânăta, o sărezi şi o laşi 10 minute, apoi o ştergi cu un prosop de hârtie să iasă amăreala. O tai bucăţi.
Cureţi cartofii şi-i tai cubuleţe, apoi cureţi morcovul, cepele şi le feliezi. Pui cartofii, morcovul, cepele şi vânăta într-o cratiţă. Torni peste ele sucul de roşii amestecat cu apă, acoperi şi laşi să fiarbă 10 minute. Adaugi roşiile cubuleţe, ardeiul tăiat julien, fasolea verde, sare, foaia de dafin şi boabe de piper, după gust. Mai laşi să fiarbă câteva minute şi, cu 5 minute înainte să stingi focul, pui dovlecelul feliat.
Serveşti ghiveciul presărat cu piper măcinat şi mărar proaspăt.