Gogoşi umplute cu cremă de lapte

Ţi-e poftă de un desert bun cu cremă de lapte? Încearcă această reţetă simplă.
Ai nevoie de următoarele ingrediente
Pentru aluat
200 g unt
1 ceaşcă de apă caldă
3 ouă
400 g făină
Sare
Pentru cremă
½ l lapte
1 plic zahăr vanilat
2 linguri făină
8 ouă
300 g zahăr
Pentru servire
frişcă, opţional
Cum prepari
Pui laptele la fiert. Îl răceşti puţin pe marginea plitei.Adaugi zahărul vanilat şi zahărul care trebuie să se dizolve. Spargi ouăle, separi gălbenuşurile, apoi le baţi cu telul până când arată ca o spumă. Peste gălbenuşiri, pui laptele încet, amesteci până se îngroaşă, pe foc, încât să nu se prindă de fundul vasului. Torni făina desfăcută în puţin lapte şi laşi să fiarbă până când se îngroaşă ca o smântână, apoi o iei de pe foc şi o laşi la răcit. Baţi albuşurile spumă şi le răstorni peste cremă, amestecând încet până la completa omogenizare. Laşi să se răcească bine, apoi o poţi folosi.
Aluatul îl faci din unt pus să fiarbă cu un pahar de apă. Când clocoteşte, iei de pe foc şi adaugi făina, în ploaie, amestecând fără întrerupere, ca să nu se facă cocoloaşe. Pui ouăle pe rând şi omogenizezi repede cu un praf de sare. Foloseşti imediat aluatul. Iei cu lingură din aluat, formezi grămăjoare pe fundul unei tăvi neunse şi coci la foc iute. Scoţi gogoşile crescute, le laşi la răcit, apoi tai căpăcele mici şi umpli locul gol cu cremă de lapte. Restul cremei îl pui în cupe. Serveşti cu frişcă.
Sursa www.pinterest.com