Iepure la cuptor cu sos de muştar

Reţeta de iepure la cuptor este ideală pentru iubitorii de carne fragedă şi suculentă. Ţi-am făcut poftă deja?
Ingrediente
- 1 iepure eviscerat (1,5 kg)
- 2 linguri muştar Dijon
- 2 linguri muştar cu boabe
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 250 ml smântână lichidă pentru gătit (15% grăsime)
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 1 linguriţă tarhon uscat
- sare
- piper
Mod de preparare
Tranşezi carcasa de iepure şi transferi bucăţile într-un bol. Adaugi cele două tipuri de muştar, sare şi piper, după gust, uleiul, smântâna lichidă pentru gătit, rozmarinul, tarhonul şi usturoiul dat prin răzătoare. Amesteci până la omogenizare şi dai deoparte la frigider o oră. Într-o tavă unsă cu puţin ulei, aşezi bucăţile marinate de iepure şi torni vinul alb. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, o oră sau până când furculiţa pătrunde uşor în carne. Îndepărtezi folia şi mai ţii friptura 10-15 minute, să se rumenească. Serveşti preparatul cald cu garnitura preferată şi îl decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Ruladă de curcan cu umplutură de spanac şi caşcaval
Ruladă de curcan cu umplutură de spanac şi caşcaval
