Când nu eşti tocmai fan al cărnii de miel, ai la îndemână multe alte idei de preparate pentru masa de Paşte, cum ar fi o reţetă simplă de ruladă din carne de curcan. Delicioasă şi sănătoasă!

Ingrediente

  • 600 g piept dezosat de curcan
  • 250 g spanac proaspăt
  • 200 g caşcaval ras
  • 30 ml ulei

Pentru marinată 

  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • ½ legătură ceapă verde 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 170 de grade C.

Pentru marinată, cureţi, speli şi tai mărunt ceapa verde şi usturoiul, apoi le ames-teci într-un bol cu celelalte ingrediente. Cu un ciocan de bucătărie, baţi bucata de carne şi o ungi cu acest amestec. Laşi deoparte.

Între timp, speli spanacul foarte bine sub jet de apă rece. Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare, iar după ce a dat în clocot, adaugi frunzele de spanac. După ce s-a înmuiat, torni spanacul într-o sită şi laşi să se scurgă de apă.

Mărunţeşti spanacul şi îl amesteci cu caşcavalul ras. Cu o lingură, pui umplutura peste carnea de curcan, apoi o rulezi foarte strâns. Legi rula-da cu câteva sfori. Pui preparatul la cuptor într-o tavă dreptunghiulară, stropeşti cu ulei şi torni un pahar cu apă.

Laşi de 30-40 de minute, până de-vine fragedă şi se rumeneşte deasu-pra. Scoţi rulada din tavă şi laşi deoparte alte 10-15 minute, la răcit. Serveşti cu garnitura preferată. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Friptură de iepure în vin alb

Loading...