Lasagna cu tofu şi ciuperci

1 shutterstock 1824431093 jpg jpeg

Dacă ai adoptat o dietă vegană sau dacă ţii post, ai numeroase variante pentru mese gustoase. Nu trebuie să te rezumi la preparate clasice. Iar noi îţi recomandăm această reţetă delicioasă.

Ingrediente

500 g foi pentru lasagna (fără ou)

1 ceapă albă

2 căţei de usturoi

500 g ciuperci champignon

500 g brânză tofu

100 ml vin alb sec

200 ml sos de roşii

2 linguri ulei de măsline

½ linguriţă oregano uscat

½ linguriţă busuioc uscat

sare

piper

busuioc verde, pentru decor

Fierbi foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le strecori şi le laşi la răcorit. Într-o tigaie, încingi o lingură de ulei şi sotezi, mai întâi, ceapa şi usturoiul mărunţite, apoi adaugi ciupercile tăiate felii. Asezonezi cu sare şi piper după gust, torni vinul, pui ierburile aromatice şi laşi la foc mediu, 15-20 de minute, amestecând ocazional, până ce legumele au căpătat o culoare aurie, iar alcoolul s-a evaporat. Dai deoparte, adaugi brânza tofu bine scursă şi sfărâmată cu o furculiţă, apoi omogenizezi.

Ungi o tavă cu pereţi înalţi cu restul de ulei şi torni jumătate din sosul de roşii. Aşezi un strat de foi de lasagna, pui un strat de umplutură şi repeţi procesul până termini ingredientele. Ultimul strat este de foi, peste care torni sosul de roşii rămas. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30-35 de minute. Laşi la răcorit 10 minute înainte de servire şi decorezi lasagna cu busuioc proaspăt.

FOTO Shutterstock