Macrou cu legume la cuptor
Fie că găteşti acest preparat pentru o zi cu dezlegare la peşte din post, fie că vrei un fel de mâncare gustos şi săţios, macroul este ideal.
Macroul e un peşte în proteine, vitamina D şi acizi Omega-3, de aceea e recomandat de specialişti pe timpul iernii. Consumul de peşte gras (sardine, macrou, somon) reduce riscul de infarct, îmbunătăţeşte vederea, accelerează funcţiile creierului şi creşte imunitatea scăzută în sezonul rece.
Ingrediente
2 bucăţi macrou (700 g)
2 roşii medii
2 cepe albe
100 ml vin alb, sec
2-3 linguri ulei de măsline
zeama de la ½ de lămâie
¼ linguriţă pudră de chili, opţional
1 linguriţă pătrunjel uscat
1 linguriţă usturoi pudră
1-2 crenguţe cimbru, opţional
sare de mare
piper
Speli şi usuci bucăţile de macrou cu prosoape de hârtie, apoi le asezonezi cu sare şi piper, după gust, atât în interior, cât şi la exterior. Crestezi peştii din loc în loc şi pui în fiecare „buzunar“ câte o felie de roşie şi una de ceapă.
Transferi macroul într-o tavă cu hârtie de copt, torni vinul, stropeşti cu ulei, cu zeamă de lămâie, presari condimentele şi adaugi crenguţele de cimbru. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30-35 de minute. Serveşti preparatul cald, alături de garnitura preferată.
FOTO Shutterstock