Macrou la cuptor
Dintr-o dietă echilibrată nu lipseşte niciodată carnea de peşte - cea mai importantă sursă de acizi graşi esenţiali Omega-3. Ca să te poţi bucura de gustul şi de aroma sa, încearcă macroul la cuptor!
Ingrediente
- 2 bucăţi macrou
- 1 lime
- 3 roşii
- 2 ardei iuţi roşii
- 1 căpăţână usturoi
- sare
- ½ legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb, sec
- piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Cureţi peştii de intestine, îi speli cu multă apă rece şi îi condimentezi cu sare în interior şi la exterior. Într-un blender, faci un pesto din pătrunjel, jumătate de ardei iute, sare, piper, ulei de măsline şi zeama de la ½ de lime. Aşezi pe ştii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu sosul pesto şi adaugi lângă ei felii de lime, roşii, ardeii iuţi rămaşi, căpăţâna de usturoi tăiată transversal, apoi torni vinul alb. Dai tava la cuptor 40-45 de minute, până ce peştii se rumenesc. Decorezi preparatul după imaginaţie.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Macrou marinat