Macrou la cuptor

shutterstock 1721143585 jpg jpeg

Dintr-o dietă echilibrată nu lipseşte niciodată carnea de peşte - cea mai importantă sursă de acizi graşi esenţiali Omega-3. Ca să te poţi bucura de gustul şi de aroma sa, încearcă macroul la cuptor!

Ingrediente

  • 2 bucăţi macrou
  • 1 lime
  • 3 roşii
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare
  • ½ legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb, sec
  • piper

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Cureţi peştii de intestine, îi speli cu multă apă rece şi îi condimentezi cu sare în interior şi la exterior. Într-un blender, faci un pesto din pătrunjel, jumătate de ardei iute, sare, piper, ulei de măsline şi zeama de la ½ de lime. Aşezi pe ştii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu sosul pesto şi adaugi lângă ei felii de lime, roşii, ardeii iuţi rămaşi, căpăţâna de usturoi tăiată transversal, apoi torni vinul alb. Dai tava la cuptor 40-45 de minute, până ce peştii se rumenesc. Decorezi preparatul după imaginaţie. 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Macrou marinat

Macrou marinat

shutterstock 1102741907 jpg jpeg


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg