Macrou marinat

shutterstock 1102741907 jpg jpeg

Macroul este unul dintre cei mai gustoşi şi sănătoşi peşti, datorită acizilor graşi Omega-3 pe care îi conţine. Aceste preparat e uşor, dar foarte gustos, alături de legumele marinate.

Ingrediente

  • 3 bucăţi macrou (1 kg - 1,2 kg)
  • 4 cepe roşii
  • 2 morcovi
  • 200 ml oţet
  • 600 ml apă
  • 3-4 foi dafin
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 1 lingură zahăr 
  • 1 lingură sare 
  • 3-4 linguri ulei

Cureţi peştii de intestine, îndepărtezi capul şi coada, apoi îi speli foarte bine sub jet de apă rece şi îi tai felii de 1,5-2 cm grosime.

Cureţi cepele şi morcovii, le speli şi le tai julien. Aranjezi în borcane felii de macrou, straturi de legume, foi de dafin şi boabe de piper.

Dai în clocot apa cu oţetul sarea şi zahărul, laşi puţin la răcorit, apoi torni peste macrou. Laşi 1 cm liber la gura borcanului şi torni o peliculă subţire de ulei. Sigilezi borcanele, le pui la frigider şi laşi la marinat peste noapte.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg