„Măi tătucă”, copite de porc cu ceapă. Reţeta lui Radu Anton Roman

mai tatuca jpeg

Cândva, la pomana porcului, se făcea şi acest fel de mâncare, sănătos şi zemos. Azi, doar moşii de pe văile Dornelor şi-l mai amintesc, ca pe o bucurie îndepărtată şi nemaiîntâlnită a copilăriei (totuşi, la început de secol, etnograful Tudor Pamfile îl pomeneşte, dar fără să detalieze şi magnifica receptă). Am avut norocul să-l întâlnesc, într-o zi de toamnă rece şi timpurie, pe moş... Crăciun (da, da, aşa-l chema, moş Crăciun Crăciun) de loc din Maramu, dar cu nevasta de la Valea Bancului (Gura Humorului, Valea Bancului - asta-i Bucovina !) care s-a-ndurat de frigul din mine (eram la pescuit şi căzusem în apa - de munte !) şi mi-a gătit, de, ca la Crăciun (acasă), raţia lui de „adidali“.

........

Află detaliile reţetei AICI

Află detaliile reţetei AICI

Sursa foto http://www.bucataria-lui-radu.ro