Mâncare cu carne de miel şi cartofi
Carnea de miel este specifică pentru sărbătorile pascale. De aceea îţi propunem să încerci o altfel de mâncare cu carne de miel şi cartofi, dar şi condimente care reuşesc să îi dea acestei tocăniţe un gust uşor picant.
Ingrediente:
650 g carne de miel o legătură de pătrunjel, tocat 3 linguriţe de boia dulce 1 linguriţă chili 6 căţei de usturoi 2 linguri de cimbru coaja rasă de la 2 lămâi 1 linguriţă de frunze de rozmarin, tocate 10 linguri ulei de măsline 6 lămâi tăiate în sferturi (fără coajă) 3 cepe, tăiate cubuleţe 1 kg cartofi sare piper
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 150 grade C.
Spălaţi şi tăiaţi carnea de miel cubuleţe. Într-un castron adăugaţi pe rând carnea de miel, boiaua, praful de chili, coaja de lămâie şi amestecaţi.
Încingeţi uleiul într-o tigaie, adăugaţi ceapa şi lăsaţi-o 3 minute până prinde culoare. Apoi puneţi compoziţia făcută mai devreme şi fierbeţi la foc mediu amestecând frecvent.
În acest timp, tăiaţi cartofii cubuleţe sau dacă aveţi cartofi mici îi puteţi pune întregi. După ce i-aţi curăţat şi tăiat, adăugaţii în tigaie. După vreo 2 minute adăugaţi peste mâncarea cu carne de miel şi cartofi pătrunjelul, usturoiul, cimbru, rozmarinul, bucăţile de lămâie (fără coajă) şi completaţi cu ulei dacă este necesar.
Amestecaţi şi adăugaţi sare şi piper după gust, apoi acoperiţi cu un capac. Introduceti această mâncare cu carne de miel şi cartofi la cuptor pentru cel puţin o oră şi amestecaţi frecvent.
Serviţi aceasta mâncare cu carne de miel şi cartofi caldă.
Mancare cu cartofi si costita afumata
Mancare cu cartofi si costita afumata
Sursa: ivillage.com