Mâncare de castraveţi muraţi şi carne de porc

mancare de castraveti murati jpeg

Dacă la mâncarea de carne cu castraveţi muraţi se foloseşte pastă de tomate, aceasta se pune după ce castraveţii au fiert. Altfel se întăresc. Castraveţii se pun întotdeauna în apă rece pentru o oră, înainte să fie adăugaţi în mâncare.

Ingrediente (4 porţii)

600 g carne de porc 200 g castraveciori muraţi 3 cepe 2 linguri untură 1 lingură boia de ardei iute 1 lingură boia de ardei dulce 1 lingură făină sare

Mod de preparare

Speli carnea de porc şi o tai fâşii. Cureţi ceapa, o tai mărunt, iar castraveciorii îi tai rondele. Topeşti untura în cratiţă şi pui ceapa la călit. Adaugi carnea şi laşi să se călească preţ de câteva minute. Presari totul cu boiaua de ardei şi cu sare, torni un pahar cu apă şi acoperi cu un capac. Laşi să fiarbă, la foc mic, până când carnea se înmoaie. Între timp, mai adaugi apă caldă.

Când carnea s-a înmuiat, adaugi făina dizolvată în puţină apă rece. Amesteci bine, adaugi apă pentru ca sosul să nu fie prea gros, pui castraveciorii şi laşi să fiarbă 10-15 minute, la foc mic. O serveşti alături de o garnitură de cartofi fierţi.