Mâncare de vită cu rodii. Reţetă georgiană

mancare de vita cu rodii jpeg

Venită tocmai din bucătăria orientală, rodia este un fruct tot mai căutat pe la noi, atât pentru gustul său subtil, dulce-acrişor, cât şi pentru parfumul ei exotic. Dacă vrei un fruct foarte zemos, alege rodiile mai grele, care au coaja strălucitoare. Rodia este un excelent ingredient pentru deserturi, însă sucul ei este folosit în multe mâncăruri orientale, în special în bucătăria libaneză, turcă sau grecească. În Turcia, sucul de rodie ­este folosit în prepararea unui sos delicios pentru friptură, dar şi la marinarea cărnii de oaie. În Armenia se face un vin special de rodie, iar în Grecia se prepară o supă răcoritoare cu stafide şi un gem dulce-acrişor din seminţele de rodie. Noi te poftim la o delicioasă reţetă georgiană de mâncare de vită cu rodii.

Mâncare de vită cu rodii. Reţetă georgiană - Ingrediente

250 g carne de vită 300 g ficat de vită 2 linguri unt ¼ cană alune 1 căpăţână usturoi ½ linguriţă cimbru uscat sare piper boia pătrunjel coriandru 4 linguri oţet roşu 1 ceapă roşie 3 linguri seminţe de rodie

Mâncare de vită cu rodii. Reţetă georgiană - Mod de preparare

Fierbi carnea şi ficatul în apă cu sare şi le laşi la scurs. După ce se răcesc, le tai bucăţele şi le rumeneşti în unt. Toci alunele, zdrobeşti usturoiul şi-l freci cu cimbru, sare, piper, coriandru şi boia. Amesteci carnea şi ficatul cu alunele şi usturoiul, adaugi oţetul, seminţele de rodie, pătrunjel şi ceapa tăiată julien. Serveşti mâncarea de vită cu rodii la temperatura camerei.