Mâncărică de cartofi cu ardei, sos de roşii

tocanita de cartofi jpeg

Unul dintre principalele motive pentru care atât de multă lume adoră mâncarea grecească este faptul că se prepară din ingrediente proaspete şi este aromată. Gustul Greciei îl vei găsi şi în această farfurie cu tocăniţă de cartofi cu ardei.

De ce ai nevoie pentru tocăniţă

3 cartofi mari

5-6 linguri ulei de măsline

2 cepe

1 căţel de usturoi

2 ardei roşii

¼ linguriţă seminţe de coriandru, zdrobite

1 păhărel ouzo

pătrunjel

sare

piper

1 lingură pastă de tomate

½ lingură zahăr

Cum se prepară tocăniţa

Sotezi ceapa şi usturoiul tocate câteva minute în ulei până când devin sticloase. Adaugi cartofii curăţaţi tăiaţi sferturi, ardeii tocaţi şi mai ţii pe foc 8-10 minute. Torni ouzo şi laşi alcoolul să se evapore 2-3 minute, amestecând constant. Pui pasta de tomate, condimentele, după gust, zahărul şi un păhărel cu apă fierbinte. Dai focul mic şi laşi să se pătrundă legumele şi să scadă sosul.

La final, presari pătrunjel tocat.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro