Mic dejun elveţian. Clătite de cartofi (pomme rösti) FOTO

clatite de cartofi jpeg

În partea elveţiană în care se vorbeşte limba germană, „rösti“ înaseamnă „crocant şi auriu“, dar de obicei se referă la un mic dejun elveţian, clătitele de cartofi, pe care îi răzui şi îi prăjeşti pe ambele părţi până devin crocanţi şi aurii. Iniţial, se mânca drept mic dejun în cantonul Berna din Elveţia, dar, în prezent, în multe restaurante, felul de mâncare este servit şi ca garnitură alături de ouă sau cârnaţi.

Mic dejun elveţian. Clătite de cartofi - Ingrediente (6 porţii)

660 g cartofi 125 g unt 7 g sare piper

Mic dejun elveţian. Clătite de cartofi - Mod de preparare

Încingi cuptorul la 190 de grade Celsius. Speţi şi cureţi de coajă cartofii. Tai cartofii felii subţiri (1 mm grosime) pe lăţime. Aşezi feliile în straturi.

image

Tai făşii feliile , tot cam de 1mm.Cut the stacked slices into shreds (approximately 0.03 in / 1 mm wide). Pui cartofii tăiaţi într-un vas de apă.

image

Scurgi cartofii bine de tot şi îi storci bine. Excesul de apă îl elimini cu prosoape de hârtie. Cât se scurg cartofii, topşti untul în tigaie.

image

Amesteci cartofii cu untul topit şi cu sare.

image

Încingi o tigaie la flacără măricică. Pui cartofii pregătiţi în tigaia fierbinte. Presezi cartofii în vas, astfel încât să acopere întreaga suprafaţă a tigăii. Laşi 5 minute sau până devine auriu şi crocant pe fund.

image

Bagi la cuptor tigaia pentru a finaliza şi laşi 10-15 minute. Scoţi tigaia şi cu grijă întorci cartofii pe partea cealaltă. Mai laşi în cuptor încă 15 minute.

image

După ce ai copt cartofii, îi laşi deoparte 5 minute. Pe măsură ce se mai răcesc, devin mai crocanţi. Taie în 6 porţii egale.

image

sursa: www.chefsteps.com