Orez cu pulpe de pui şi porumb
Ştiai că porumbul este o sursă importantă de nutrimente? Boabele obişnuite tind să fie mai bogate în minerale, în timp ce porumbul dulce are un aport mai mare de vitamine. În plus, conţine mai mulţi antioxidanţi decât alte tipuri de cereale, în special carotenoizi, care sunt benefici pentru sănătatea ochilor. Iar în această reţetă se combină perfect cu orezul şi carnea de pui.
Ingrediente
2 pulpe de pui dezosate, fără piele
150 g orez brun
200 g porumb proaspăt
1 ceapă
300-350 ml apă
3-4 roşii uscate
2 linguri ulei vegetal
20 g unt
1-2 linguri sos de soia
sare
piper
pătrunjel, pentru decor
Topeşti untul într-un vas, sotezi ceapa tăiată mărunt, 2-3 minute, adaugi boabele de porumb, orezul, sosul de soia, roşiile uscate şi torni apa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, sub capac, 20-25 de minute. Amesteci ocazi
onal, ca orezul să nu se lipească.
Speli pulpele şi le asezonezi cu sare şi piper. Încingi uleiul şi prăjeşti carnea pe ambele părţi, la foc mic, până s-a rumenit. Serveşti friptura cu orez cald şi decorezi preparatul cu pătrunjel proaspăt.
FOTO Shutterstock