Parfait cu nuci şi smochine uscate
Un desert uşor şi sănătos recomandat şi celor care ţin dietă. Încearcă să îl prepari şi tu la tine acasă.
Ingrediente
250 g fulgi ovăz
200 ml apă
100 g quinoa
50 g cereale grâu
100 g nuci crude, pisate
100 g smochine deshidratate, felii
70 ml miere
1 linguriţă extract de vanilie
1 linguriţă sare
1 iaurt grecesc mare, gras (10% grăsime)
mentă, pentru decor
Speli quinoua de impurităţi şi o pui pe foc într-o oală cu 200 ml de apă. După ce a fiert apa, o mai laşi pe foc 15 minute. Ea trebuie să absoarbă apa, iar dacă apa rămâne în surplus o scurgi.
Amesteci fulgii de ovăz cu quinoa, cerealele de grâu, nucile, smochinele, extractul de vanilie, sarea şi mierea.
Într-un pahar adânc torni o lingură de iaurt grecesc şi o nivelezi la baza paharului. Torni şi din amestecul de cereale şi fructe un strat şi nivelezi. Continui până paharul este acoperit în proporţie de 80%. Decorezi cu mentă şi dai la frigider pentru 2 - 3 ore. Serveşti rece.
Descoperă acum şi alte reţete uşor de preparat. Dă click pe imaginile de mai jos.
Reţeta #1: Penne cu broccoli, fasole verde şi brânză cu mucegai
Reţeta #2: Clătite cu bacon, rucola şi smântână
Reţeta #3: Supă cremă de dovleac cu smânână
Foto: Shutterstock
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px}