Parizer pane pe ziar: reţetă Kaiamo

2 img 0018 jpg jpeg

Mâncarea bună trezeşte întotdeauna mai mult decât simţurile fizice. Mâncarea bună aduce nostalgie şi hrăneşte amintiri. Această reţetă de parizer pane, propusă de tânărul chef Radu Ionescu, de la restaurantul Kaiamo din Bucureşti, vă va purta într-o călătorie gastronomică peste timp, cu gusturi care nu se pot uita.

  • Porții: 4
  • Timp total: 15 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 5 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

4 felii parizer (aproximativ 8 mm grosime, 6 cm diametru)

2 ouă bătute

50 g făină (granulaţie 550)

50 g pesmet

ulei, pentru prăjit

sare

Mod de preparare

Treci fiecare felie de parizer prin făină, ou şi pesmet, de două ori. Prăjeşti în baie de ulei 3-4 minute, până când pesmetul devine auriu şi crocant.

Scurgi excesul de grăsime pe un şerveţel de hârtie, adaugi un praf de sare peste parizer, cât e fierbinte.

Serveşti imediat, alături de piure de cartofi şi castraveciori muraţi. 

FOTO: Sever Gheroghe



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg