Pateuri cu gem de vişine
Când nu ai voie să mănânci ouă sau brânză, poţi prepara aceste delicioase pateuri gem de vişine cu ingrediente de post.
De ce ai nevoie pentru pateuri cu gem de vişine
Pentru aluat
400 g făină
250 g margarină
1 praf de sare
1 praf de copt
2 linguri oţet
4 linguri apă
Pentru umplutură
350 g gem de vişine
Pentru decor
100 g fulgi de migdale
Cum se prepară pateurile cu gem de vişine
Cerni făina într-un castron mare. Adaugi margarina rasă şi o freci uşor între degete, fără a se frământa. Încorporezi praful de sare, praful de copt, oţetul, apa şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Acoperi şi dai la rece câteva ore sau peste noapte. Întinzi aluatul în foaie subţire şi îl tai în pătrate cu latura de 10 cm.
Pui câte o linguriţă de gem în mijlocul fiecăruia şi pliezi ca pe un plic, îndoind colţurile spre interior. Aşezi pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, presari fulgii de migdale şi dai la copt circa 30 de minute, în cuptorul încins.