Pateuri cu gem de vişine

Curd Bundles with Almonds jpeg

Când nu ai voie să mănânci ouă sau brânză, poţi prepara aceste delicioase pateuri gem de vişine cu ingrediente de post.

De ce ai nevoie pentru pateuri cu gem de vişine

Pentru aluat

400 g făină

250 g margarină

1 praf de sare

1 praf de copt

2 linguri oţet

4 linguri apă

Pentru umplutură

350 g gem de vişine

Pentru decor

100 g fulgi de migdale

Cum se prepară pateurile cu gem de vişine

Cerni făina într-un castron mare. Adaugi margarina rasă şi o freci uşor între degete, fără a se frământa. Încorporezi praful de sare, praful de copt, oţetul, apa şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Acoperi şi dai la rece câteva ore sau peste noapte. Întinzi aluatul în foaie subţire şi îl tai în pătrate cu latura de 10 cm.

Pui câte o linguriţă de gem în mijlocul fiecăruia şi pliezi ca pe un plic, îndoind colţurile spre interior. Aşezi pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, presari fulgii de migdale şi dai la copt circa 30 de minute, în cuptorul încins.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg