Peşte pane cu cartofi prăjiţi (Fish and chips)

2 shutterstock 532161043 jpg jpeg

Unul dintre cele mai cunoscute preparate din Marea Britanie fish & chips, o combinaţie savuroasă de peşte pane şi cartofi prăjiţi. Încearcă-l într-o zi de post cu dezlegare la peşte sau oricnd ţi-e poftă!

Ingrediente

4 fileuri peşte alb, după preferinţă

4 cartofi medii

140 g făină albă

250 ml bere

ulei, pentru prăjit

1 linguriţă praf de copt

sare

piper

Speli peştele şi îl ştergi cu un şervet. Într-un bol, pui făina, adaugi praful de copt, un praf de sare şi de piper, torni berea rece şi amesteci până la omogenizare, cu un tel. Dai imediat peştele prin aluat, încingi uleiul şi îl prăjeşti pe ambele părţi, la foc potrivit, până a căpătat o crustă aurie, iar carnea s-a gătit. Îl scoţi pe şerveţele de hârtie.

Cureţi cartofii, îi tai şi îi fierbi 3-4 minute, în apă clocotită, apoi îi laşi la scurs. Pui cartofii la prăjit în baie de ulei încins, până devin aurii şi crocanţi. Îi scoţi cu o spumieră şi îi asezonezi cu sare. Serveşti peştele cu cartofi, felii de lămâie şi cu sosul preferat. În mod tradiţional, în Marea Britanie, cartofii sunt stropiţi cu oţet, iar una dintre garnituri e piureul de mazăre verde.

FOTO Shutterstock