Plăcintă cu cremă de brânza

1 profimedia 0316926032 jpg jpeg

Atunci când ai poftă de ceva dulce şi vrei să prepari rapid un desert, fără să fii nevoită să frămânţi, aluaturile din comerţ sunt soluţia cea mai la-ndemână.;Foile de plăcintă, sărace în grăsimi, sunt preparate doar din făină cu un conţinut ridicat de gluten, amidon de porumb, sare şi apă, dar sunt destul de greu de manevrat deoarece sunt foarte subţiri şi uscate. Pentru ca foile să nu se crape, ele trebuie unse, una câte una, cu ulei sau unt topit. Din ele se prepară plăcintele crocante cu brânză, mere sau dovleac, precum şi baclavalele şi sarailiile.

  • Porții: 1 tavă
  • Timp total: 1 ora
  • Pregătire: 15 min
  • Gătire: 45 min
  • Categorie: desert, plăcintă

Ingrediente

● 400 g foi de plăcintă

● 900 g brânză de vaci cremoasă

● 200 g smântână grasă

● 3 ouă

● 50 g făină

● 150 g zahăr

● 1 praf de sare

Pentru uns

● 50 ml ulei

● 150 ml lapte

Mod de preparare

Împarţi foile de plăcintă în trei. Ungi o tavă de copt cu ulei amestecat cu lapte, apoi aşezi pe fundul ei 1/3 din cantitatea de foi de plăcintă.

Separat, amesteci brânza de vaci cu smântâna, ouăle, zahărul, făina şi sarea. Torni jumătate din compoziţie peste foaia de plăcintă. Acoperi din nou cu o parte din foi de plăcintă, le ungi cu ulei şi lapte şi pui restul de umplutură de brânză. Ultimul strat va fi restul de foi de plăcintă unse, ca şi celelalte două, cu ulei şi lapte.

Coci prăjitura 45 de minute, la 180 °C.

FOTO: PROFIMEDIA