Prăjitură cu cremă de brânză şi lime FOTO

Dacă te grăbeşti, poţi folosi la prăjitura cu cremă de brânză şi lime o cremă de brânză cumpărată, dar brânza de vaci e mai bună. Pentru frişcă, foloseşte o smântână dulce cu 42% grăsime. Dacă vrei să-ţi iasă fină coaja de limetă, e bine să o tai cu cuţitul econom.
Prăjitură cu cremă de brânză şi lime - Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 6 ouă 150 g zahăr 200 g făină 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă vanilie 1 vârf cuţit de sare 6 linguri ulei 200 g ciocolată neagră răzuită
150 g brânză de vaci bine scursă
125 g zahăr
200 ml smântână dulce
1 plic zahăr vanilat
zeama de la 2 lime
coaja de la 2 lime
Prăjitură cu cremă de brânză şi lime - Mod de preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu sarea, iar gălbenuşurile le baţi cu zahărul până devin o cremă. Peste crema de gălbenuşuri pui făina, cacaua, ciocolata dată prin răzătoare, uleiul în fir subţire şi esenţa de vanilie. Torni peste această compoziţie albuşurile spumă şi amesteci până devine totul o masă omogenă.

Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit până trece testul cu scobitoarea.

Mixezi brânza de vaci cu zahărul până se omogenizează. Într-un alt castron baţi smântâna dulce cu zahărul vanilat până devine o cremă pufoasă. Încorporezi cele două compoziţii şi pui zeama de la cele 2 lime, în fir subţire, amestecând continuu.

Blatul îl tai în două şi ungi fiecare bucată cu crema obţinută. Ornezi cu cojile de lime tăiate fin.
