Prăjitură cu miere, nuci şi cacao. Reţetă italiană

prajitura cu miere nuca cacao jpeg

Pentru o reţetă italiană sănătoasă de prăjitură cu miere, nuci şi cacao foloseşte ciocolată neagră, cu 70% cacao, pentru a profita cât mai mult de proprietăţile sale benefice. 30 de grame de ciocolată neagră acoperă 10% din necesarul zilnic de fier.

Prăjitură cu miere, nuci şi cacao. Reţetă italiană - Ingrediente (1 tort)

40 g cacao 500 g nuci 110 g făină coaja rasă de la o portocală 1 linguriţă scorţişoară 5 g nucşoară 5 g ghimbir 85 g ciocolată neagră 200 g zahăr 210 g miere 1 lingură zahăr pudră

Prăjitură cu miere, nuci şi cacao. Reţetă italiană - Mod de preparare

Amesteci într-un bol cacaua, nucile, făina, coaja rasă de portocală, ghimbirul, nucşoara şi scorţişoara. Topeşti ciocolata într-un vas pe baie de aburi. Când e gata, o torni peste ingredientele solide amestecate.

Separat, încălzeşti împreună mierea şi zahărul. Torni siropul obţinut peste nuci şi restul ingredientelor şi amesteci. Încingi cuptorul. Într-o tavă cu fund detaşabil şi tapetată, torni compoziţia şi o nivelezi cu o spatulă. Laşi la copt 35-40 de minute.

Scoţi prăjitura din tavă după ce s-a mai răcorit. Va avea crustă, dar în centru va fi moale. Presari pe deasupra zahărul pudră şi îl întinzi cu mâna. Prăjitura cu miere, nuci şi cacao poate fi mâncată şi peste câteva luni, dacă este împachetată şi păstrată la temperatura camerei.