Prăjitură cu nucă şi frişcă

prajiura cu nuca si fructe jpeg

O combinaţie de nucă, fructe şi frişcă într-un desert gustos! Un adevărat răsfăţ pentru cei mici!

Ingrediente (10 porţii)

Pentru blat 6 albuşuri 300 g nucă 6 linguri zahăr 3 linguri făină 1 pliculeţ praf de copt

6 gălbenuşuri

1 cană zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

1 pachet unt

1 portocală

1/2 borcan dulceaţă de vişine

500 ml frişcă lichidă

ananas din compot

kiwi

500 ml apă

10 linguri zahăr

1 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare

Pentru blat, baţi spumă tare albuşurile cu zahărul, apoi adaugi nuca măcinată foarte fin şi făina amestecată cu praful de copt. Împarţi compoziţia în trei. Torni o parte din compoziţie într-o formă de 28x30 cm unsă şi tapetată şi coci circa 15-20 de minute. Procedezi la fel şi cu celelalte două părţi de aluat. Le laşi să se răcească.

Pentru cremă, ames­teci gălbenuşu­rile cu zahărul şi le pui la fiert la bain-marie. Laşi pe foc până se îngroaşă, având grijă să amesteci permanent. Laşi să se răcească 10 minute, după care adaugi untul frecat, zahărul vanilat şi amesteci continuu ­până crema este omogenă. Cureţi portocala de coajă şi feliile de pieliţe. Le tai cubuleţe şi le amesteci uşor în cremă.

Faci un sirop din apă, zahăr şi esenţa de rom şi-l dai la răcit. Ungi primul blat însiropat cu jumătate din cremă, aşezi al ­doilea blat însiropat, întinzi res­tul cremei, deasupra ungi cu dulceaţă şi acoperi cu ultimul blat însiropat. Decorezi prăjitura cu frişcă bătută şi o dai la rece pentru câteva ore. O tai bucăţi şi pe fiecare o ornezi cu ananas, kiwi şi portocale, ca în imagine sau după inspiraţie.