Prăjitură cu piersici şi bezea

prajitura piersici si bezea jpeg

Piersicile îşi au originea în China, unde sunt cultivate din vremuri străvechi. Anul trecut un grup de oameni de ştiinţă a descoperit fosilele a opt piersici cu o vechime de peste 2,5 milioane de ani.

Ingrediente

5 piersici

300 g zahăr

5 ouă

200 ml lapte

100 ml ulei

10 linguri făină

2 plicuri zahăr vanilat

1 praf de sare

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbe-nuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o consistenţă cremoasă. Torni uleiul în fir subţire şi amesteci până se omogenizează. Încorporezi făina, laptele şi zahărul vanilat. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi aşezi din loc în loc bucăţi de piersică. Dai tava la cuptor 10-15 minute. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi un praf de sare, întinzi peste prăjitură şi dai din nou tava la cuptor până se rumeneşte bezeaua.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg