Prăjitură cu vişine şi migdale (fără zahăr)

Tuturor ne plac prăjiturile pentru că sunt, pur şi simplu, deosebit de savuroase ! Iar o combinaţie de fructe şi aluat este de nerefuzat.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 10 g îndulcitor sau după gust 1 praf sare 5 ouă coaja rasă de la 1 lămâie 4 linguri ulei
Pentru umplutură
500 g vişine congelate, fără sâmburi
1 mână migdale
Mod de preparare
Pui vişinele la decongelat şi le laşi la scurs într-o strecurătoare. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile cu un praf de sare.
Separat freci gălbenuşurile cu uleiul. Încorporezi, alternativ, gălbenuşurile şi făina în albuşuri. Pui o lingură de făină, amesteci, o lingură de gălbenuşuri şi mixezi bine. Procedezi aşa până când termini toate ingredientele, iar la final presari coaja rasă de lămâie.
Tapetezi o tavă şi torni aluatul uniform pe toată suprafaţa tăvii. Aşezi peste el vişinele şi presari fulgii de migdale. Dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte.
sursa foto: StockFood