Prăjitură cu zmeură şi cacao
Zmeura, un fruct estival care ne îmbie cu aroma şi parfumul lui. Ce zici de o prăjitură cu zmeura si cacao in aceasta zi?
Ingrediente
175 g unt 250 g zahăr pudră 150 g făină un praf de sare 1 pachet praf de copt 5 ouă 50 g cacao 350 g zmeură congelată sau proaspătă frunze de mentă zahăr pudră
Preparare
Pentru pandişpan, baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu.
Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică.
Dai zmeura dezgheţată sau proaspătă prin făină (păstrezi câteva şi pentru ornat), torni aluatul de pandişpan într-o tavă tapetată cu ulei şi făină şi aşezi din loc în loc zmeura.
Pui prăjitura cu zmeura si cacao în cuptorul preîncălzit şi coci 40 de minute. Scoţi prăjitura şi o laşi la răcit. Apoi tai prăjitura cu zmeura si cacao, o presari cu zăhăr pudră şi ornezi, dacă doreşti, cu zmeură proaspătă şi frunze de mentă.
Prajitura cu crema de portocale