Prăjitură de morcovi glazurată cu portocale FOTO

Pentru această prăjitură de morcovi glazurată cu portocale poţi folosi, în locul acestor fructe, clementine sau mandarine. Pentru o glazură reuşită, foloseşte unt cu 85% grăsime. Cerne făina când începi să faci prăjituri. Astfel, blatul tău va ieşi pufos.
Prăjitură de morcovi glazurată cu portocale - Ingrediente (1 tavă)
500 g făină
500 g zahăr
250 g ulei
4 ouă
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă sare
6 morcovi
2 linguri rom
250 g zahăr pudră
2 linguri apă caldă
100 g unt topit
2 portocale
Prăjitură de morcovi glazurată cu portocale - Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Cureţi morcovii, îi dai prin răzătoare şi îi adaugi în amestecul de făină împreună cu uleiul şi ouăle. Mixezi ingredientele şi le aşezi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Dai aluatul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră şi apoi îl laşi la răcorit.

Amesteci 200 g de zahăr pudră cu romul, cu apa călduţă şi cu 50 g de unt topit. Pui portocalele tăiate felii şi le laşi la foc mic până se caramelizează.

În zeama în care s-au caramelizat portocalele, adaugi încă 50 g de unt topit şi 50 g de zahăr pudră. La foc mic, amesteci ingredientele până obţii o masă cremoasă. Când prăjitura s-a mai răcorit, pui glazura peste ea şi o dai la rece pentru o oră.

La final, pui feliile de portocală caramelizate peste glazură.
