Prăjitură de morcovi glazurată cu portocale FOTO

prajitura de morcovi glazurata cu portocale jpeg

Pentru această prăjitură de morcovi glazurată cu portocale poţi folosi, în locul acestor fructe, clementine sau mandarine. Pentru o glazură reuşită, foloseşte unt cu 85% grăsime. Cerne făina când începi să faci prăjituri. Astfel, blatul tău va ieşi pufos.

Prăjitură de morcovi glazurată cu portocale - Ingrediente (1 tavă)

500 g făină

500 g zahăr

250 g ulei

4 ouă

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă bicarbonat

1 linguriţă sare

6 morcovi

2 linguri rom

250 g zahăr pudră

2 linguri apă caldă

100 g unt topit

2 portocale

Prăjitură de morcovi glazurată cu portocale - Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Cureţi morcovii, îi dai prin răzătoare şi îi adaugi în amestecul de făină împreună cu uleiul şi ouăle. Mixezi ingredientele şi le aşezi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Dai aluatul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră şi apoi îl laşi la răcorit.

image

Amesteci 200 g de zahăr pudră cu romul, cu apa călduţă şi cu 50 g de unt topit. Pui portocalele tăiate felii şi le laşi la foc mic până se caramelizează.

image

În zeama în care s-au caramelizat portocalele, adaugi încă 50 g de unt topit şi 50 g de zahăr pudră. La foc mic, amesteci ingredientele până obţii o masă cremoasă. Când prăjitura s-a mai răcorit, pui glazura peste ea şi o dai la rece pentru o oră.

image

La final, pui feliile de portocală caramelizate peste glazură.

image